A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Chat
FogyasztóBarát

Megbízható bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Hírlevél
Családi hírnök magazin

Szavazás
Önnek mi a legfontosabb szempont az autósülés vásárlásakor?
jól nézzen ki
kényelmes legyen
biztonságos legyen, azaz legyen töréstesztje
megfelelő ár-érték arány
TOP termékek
Fizetési megoldás

Blog

Gyermekkerékpárokat, rollereket, görkorcsolyát, biciklis gyermeküléseket vontak ki a forgalomból

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált laboratóriuma a gyermekek biztonsága érdekében összesen 67 gyermekkerékpár, kerékpáros gyermekülés, gördeszka, görkorcsolya és roller műszaki vizsgálatát végezte el, amelyek közül 26-ot a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból. Tizenhét esetben a terméket a vásárlóktól is visszahívták.

2016.10.21 12:38
Mérgező kölesgolyót vontak ki a forgalomból!

Mérgező kölesgolyót vontak ki a forgalomból! 

Ha van ilyen az otthonodban, ne add gyermekednek!

Magas atropin- és szkopolamin tartalom miatt extrudált kölesgolyó termékeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A termékek fogyasztása elsősorban gyermekeknél jelenthet veszélyt. Probléma esetén a tünetek azonnal jelentkeznek, hosszú távú elhúzódó hatástól nem kell tartani.

Az atropin és a szkopolamin mérgező hatású vegyületek. Az atropint gyógyászati célra is alkalmazzák. Jogszabályban meghatározott felső határértékük jelenleg csak kifejezetten csecsemők és kisgyermekek számára készült bizonyos élelmiszereknél van. Az extrudált kölesgolyó termékek nem tartoznak ebbe a kategóriába, a NÉBIH laboratóriumában mért értékek alapján azonban a termékek fogyasztása gyermekek számára kockázatos lehet. A NÉBIH által mért mennyiségek – a termékek ajánlott mennyiségben történő fogyasztása esetén – a felnőttekre nem jelentenek veszélyt.

Mérgezés esetén a tünetek az alábbiak lehetnek: szájszárazság, pupillatágulás. Fontos tudni, hogy probléma esetén a tünetek azonnal jelentkeznek, amivel orvoshoz kell fordulni. A termékek elfogyasztásának hosszú távú egészségkárosító hatása azonban nincs.

Tekintettel a gyermekeket érintő élelmiszerbiztonsági kockázatra a NÉBIH azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását. Az élelmiszerek előállítója és forgalmazója is azonnal megtette a szükséges intézkedéseket. A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik az alábbi azonosító adatokkal ellátott termékekkel, az elővigyázatosságból gyermeknek ne adjon belőlük.

 

Az érintett termékek

Termék neve: Tesco Organic Gluténmentes, extrudált bio kölesgolyó, földimogyorós ízesítésű, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Gyártó: I love Bio Kft., 2451 Ercsi, Ipari Park, Biopont u.

Kiszerelés: 75 g

Minőség-megőrzési ideje/tételazonosítója: 18.01.2017. / L 16-0899

 

Termék neve: Tesco Organic Enyhén sózott, gluténmentes, extrudált kölesgolyó ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Gyártó: I love Bio Kft., 2451 Ercsi, Ipari Park, Biopont u.

Kiszerelés: 150 g

Minőség-megőrzési ideje/tételazonosítója: 09.11.2016. / L 16-0874

 

A tropán-alkaloidokról

Az atropin és a szkopolamin a tropán alkaloidok csoportjába tartozó, mérgező hatású vegyületek.  A tropán alkaloidok egyes gyomnövények (pl. beléndek, csattanó maszlag) toxikus hatású anyagai, melyek a növény minden részében, így a magjában is megtalálhatóak, közismert képviselőjük az atropin, melyet gyógyászati célra is felhasználnak.

Ezeknek a gyomnövényeknek a magjai azonos méretük miatt könnyen keverednek a kölessel, így a kölesgolyó termékek alapanyagául szolgáló kölest – nem megfelelő növényvédelmi technológia esetén – nagymértékben szennyezhetik.

A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

 

Forrás: portal.nebih.gov.hu

2016.04.29 13:42

Gyermekeknek készült tejpépet vont ki a NÉBIH

Azonnali hatállyal megtiltotta a NÉBIH a 250 grammos Nestlé 5 gyümölcsös tejpép forgalmazását. A termékekben a penészgombák által termelt ochratoxin-A méreganyagot mutatták ki. A kifogásolt tejpép egyszeri, vagy rövid ideig történő fogyasztása valószínűleg nem ártalmas az egészségre.

A gyors hatósági intézkedésnek köszönhetően a termék már nincs az üzletláncok polcain. A NÉBIH kéri a vásárlókat, hogy aki vett az alábbi azonosítókkal ellátott termékből, az ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.

Az ADAC német autóklub idén is elkészítette a gyerekülések tesztjét. Összesen 23 gyerekülést vizsgáltak, 14 kapott jó minősítést, 5 elégségest és 4 nem felelt meg a teszten. A négy megbukott autósülés közül három a szennyezőanyag tartalom miatt kapott elégtelen minősítést, egy pedig a frontális teszten nem felelt meg.

 

Az idei évben először I-SIZE szabvány szerint készült autósülés is szerepelt a teszten -rögtön kettő is-, és mindkettő jó minősítéssel végzett.

 

Fontos tudni, hogy önmagában nem elegendő a törésteszten jól szereplő biztonságos autósülés. A gyerekülés csak akkor tudja feladatát megfelelően ellátni, azaz a gyermek testi épségét megvédeni, ha helyesen van rögzítve az autóba és a gyerek is megfelelően van bekötve az ülésbe!

Mire figyeljünk, ha a lépcső tetején használunk ajtórácsot? 

Aprólékosan járd körbe a kertet és mérd fel az összes lehetséges veszélyforrást, majd tégy meg mindent az elhárítás érdekében!

 

 

 

Segítségképp néhány tipp, jótanács a kert biztonságossá tételéhez:

 

 

 

 

2014.06.27 13:19

Mint minden apró tárgy, a gombelem is fulladást okozhat, ha megakad a nyelőcsőben vagy ha a gyermek félrenyeli azt és a légcsőbe kerül. De a gombelem azért is különösen veszélyes, mert a nyállal érintkezve komoly égési sérüléseket okoz a nyelőcsőben vagy a gyomorban, ami akár halálos kimenetelű is lehet. 

 

 

 

Hogyan előzheted meg, hogy egy gombelem gyermeked kezébe kerüljön?  

 

 

 

 

2014.03.21 20:28

Szeretnék egy tévhitet eloszlatni az önfeszítős ajtórácsokkal kapcsolatban: az önfeszítős ajtórácsot nem azért fejlesztették ki, hogy a csavarral rögzíthető ajtórácsokkal ellentétben ez nyom nélkül eltávolítható legyen!

Mi a különbség a digitális és az analóg bébiőr Között?

2014.02.27 11:38

Gyakran felvetődik a kérdés az internetes fórumokon, hogy használjunk-e bébiőrt, szükség van-e rá egyáltalán?

2013.10.09 11:15
Gyógyszeres doboz

Biztos Te is gyermeked számára elérhetetlen magasságban, jól zárható fiókban, szekrényben tárolod a család gyógyszereit, de vajon így tárolják a nagyszülők is?

Ha mentek hozzájuk legközelebb, nézz szét, hogy elérhető magasságban látsz-e gyógyszeres, vitaminos dobozt és kérd meg a nagyszülőket, hogy tegyék el. Ha pedig hosszabb időt tölt ott gyermeked (pl. nyaral), akkor már előre kérd meg őket, hogy pakoljanak el minden gyógyszeres dobozt! 

2013.05.11 12:43
Sarokvédők helyes felhelyezése
2011.10.27 12:51
Fürdőszoba felmosása
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.