Ajtórács, babarács, lépcsőrács, kandallórács

Ajtórács, babarács használatával a gyermek számára veszélyes helyeket tudunk lezárni, pl. lépcső fel- és lejáró, teraszajtó, de akár a nappali egy részét is leválaszthatjuk, ahol gyermekünk a veszélyes helyektől távol szabadon tevékenykedhet.

Az ajtórács kiválasztása nem egyszerű feladat, elsősorban azt kell pontosan lemérni, hogy mekkora a lezárandó távolság. Ezzel már jelentősen szűkíthető a választható ajtórácsok száma.

Az ajtórácsok 2 típusa: a fúrással rögzíthető ajtórácsok és a fúrást nem igénylő, ún. önfeszítős ajtórácsok. Az önfeszítős babarács esetében nincs szükség fúrásra és csavarral rögzítésre, így az ajtórács eltávolítása után nem marad lyuk a falon. Azonban az önfeszítős ajtórácsok egy részéhez tartókupak felragasztása szükséges, enélkül nem használható biztonságosan a rács, az eltávolítást követően elsősorban a festett falon nyoma maradhat a ragasztónak. Kivéve a Babydan Premier ajtórács, ennél a babarácsnál ugyanis nincs szükség tartókupakok felragasztására sem, anélkül is biztonsággal működik az önfeszítése!

A fúrással rögzíthető ajtórácsok küszöb nélküliek, emiatt ideálisak lépcsők lezárásához. Ráadásul az átjáró teljes szélessége megmarad a nyitást követően, így használata kényelmesebb. A fúrással rögzítendő ajtórácsok toldalékokkal nem bővíthetők, míg az önfeszítősek többsége igen.

A nagyon széles átjárók lezárásához a térelválasztók az alkalmasak, ennél tetszőleges számú elem illeszthető össze, ráadásul tetszőleges alakzatba, így bármilyen terület elkeríthető a segítségével. Ha pedig szűkös a hely vagy nem akarjuk az ajtórácsot kerülgetni, különösen ha nem állandóan van rá szükség (pl. nagyszülőknél, vagy nyaralóban) akkor a tartóoszlopába visszatekercselhető Roll up hálós védőkapu vagy a harmonikaszerűen összehajtogatható Guard me védőkapu a megfelelő választás.

Ajtórács összehasonlító táblázat

Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik ajtórács, babarács a megfelelő a számotokra, keress bennünket bátran! Küldj fotókat a lezárandó helyről, valamint a lezárandó rész távolságát is írd meg nekünk e-mailen: info@bababiztonsagotthon.hu és mi segítünk a választásban!

Ajtórács garancia

Az általunk forgalmazott ajtórácsok mindegyike megfelel az EU által meghatározott előírásoknak: EN1930:2011

Az ajtórácsokra, térelválasztókra 1 év garanciát vállalunk, akkor is ha az bontott vagy sérült csomagolású outlet termék. A csomagolássérült termékeket IDE KATTINTVA tudod megtekinteni!

Sorrend:
Sorrend: