Ajtórács, babarács, lépcsőrács, kandallórács

Biztonsági ajtórács, babarács használatával a gyermek számára veszélyes helyeket tudunk lezárni, pl. lépcső fel- és lejáró, teraszajtó, de akár a nappali egy részét is leválaszthatjuk, ahol gyermekünk a veszélyes helyektől távol, szabadon játszhat.

Az ajtórács kiválasztásánál az első és legfontosabb feladat az ajtórács helyének pontos lemérése, azaz a szükséges ajtórács szélességének meghatározása. Ez az adat már jelentősen le is szűkíti a választható ajtórácsok körét. Ezután márcsak azt kell eldöntenünk, hogy önfeszítős ajtórácsot (csavar nélkül rögzíthető) vagy csavarral rögzíthetős ajtórácsot szeretnénk, illetve az ajtórács anyagát.  

Az ajtórácsok 2 típusa: a fúrással rögzíthető ajtórácsok és a fúrást nem igénylő, ún. önfeszítős ajtórácsok. (bővebb infó ezekről a lap alján)

Ajtórács összehasonlító táblázat (klikk ide!)

Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik ajtórács, babarács a megfelelő a számotokra, keress bennünket bátran! Küldj fotókat a lezárandó helyről, valamint a lezárandó rész távolságát is írd meg nekünk e-mailen: info@bababiztonsagotthon.hu és mi segítünk a választásban!

Ajtórács garancia

Az általunk forgalmazott ajtórácsok mindegyike megfelel az EU által meghatározott előírásoknak: EN1930:2011

Az ajtórácsokra, térelválasztókra 1 év garanciát vállalunk, akkor is ha az bontott vagy sérült csomagolású outlet termék. A csomagolássérült termékeket IDE KATTINTVA tudod megtekinteni!

A biztonsági ajtórácsok 2 típusa: a fúrással rögzíthető ajtórácsok és a fúrást nem igénylő, ún. önfeszítős ajtórácsok. Az önfeszítős babarács esetében nincs szükség fúrásra és csavarral rögzítésre, így az ajtórács eltávolítása után nem marad lyuk a falon. Azonban az önfeszítős ajtórácsok egy részéhez tartókupak felragasztása szükséges, enélkül nem használható biztonságosan a rács, az eltávolítást követően elsősorban a festett falon nyoma maradhat a ragasztónak. Kivéve a Babydan Premier ajtórácsnál, ennél a babarácsnál ugyanis nincs szükség tartókupakok felragasztására sem, anélkül is biztonsággal működik az önfeszítése. Az önfeszítős ajtórácsok többsége toldalékokkal bővíthető. 

A fúrással rögzíthető ajtórácsok nagy előnye, hogy küszöb nélküliek, emiatt ideálisak lépcsők lezárásához (megbotlás lehetőségének minimalizálása). Ráadásul az átjáró teljes szélessége megmarad a nyitást követően, így használata kényelmesebb. A fúrással rögzítendő ajtórácsok toldalékokkal nem bővíthetők.

A nagyon széles átjárók lezárásához a térelválasztók az alkalmasak, melyeknél tetszőleges számú elem illeszthető össze, ráadásul tetszőleges alakzatba, így bármilyen terület elkeríthető, leválasztható a segítségével.

Szűkös hely esetén vagy ha nem akarjuk az ajtórácsot kerülgetni, különösen ha nem állandóan van rá szükség (pl. nagyszülőknél vagy nyaralóban) akkor a tartóoszlopába visszatekercselhető Roll up hálós védőkapu vagy a harmonikaszerűen összehajtogatható Guard me védőkapu a megfelelő választás.

Biztonság a babának, nyugalom a mamának!

Ajtórács, babarács, lépcsőrács, kandallórács

A zöld pipa jelzi, hogy a termékből van raktáron a Bababiztonság webáruházban. Az ikonra kattintva láthatóvá válik -tájékoztató jelleggel-, hogy jelenleg hány darab van belőle készleten.