Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajtórácsot?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajtórácsot?

Célul tűztük ki, hogy a babarács piacon a mi webáruházunkban legyen a legszélesebb a termékkínálat. Bármilyen egyedi méretű és alakú legyen az átjáró, a lépcső feljáró, a leválasztandó tér, megoldható legyen a biztonságossá tétele. Azonban a sok terméknek "köszönhetően" első ránézésre nehéz feladatnak tűnhet a megfelelő ajtórács kiválasztása. Szeretnénk megkönnyíteni a választást, ehhez készítettünk egy összefoglaló leírást és egy táblázatot is.

A legfontosabb, hogy az ajtórács méretileg megfelelő legyen a lezárni kívánt nyílásba, átjáróba. Mérd meg az ajtónyílás vagy az átjáró szélességét alul és kb. 70 cm magasságban is. Az ajtórácsok szélessége alapján máris láthatod, hogy melyek azok a biztonsági rácsok, amelyek közül választhatsz. Ha meg van, hogy mely ajtórácsok maradtak bent a „körben”, akkor a következők átgondolása segíthetik a választást:  

Hova szeretnéd tenni az ajtórácsot? Lépcsőre -ha van rá kínálat- olyan ajtórácsot válassz, ami nem rendelkezik küszöbbel, így a megbotlás lehetősége a minimálisra csökkenthető. Egy lépcső tetején lévő küszöb rendkívül balesetveszélyes!

Lépcső tetejére az alábbi, küszöb nélküli ajtórácsokat ajánljuk: Babydan Flexi Fit FABabydan Flexi Fit Fém, 

Ha a szélesség alapján kizártunk néhány ajtórácsot, és azt is eldöntöttük, hogy küszöbbel rendelkezőre vagy küszöb nélkülire van szükségünk, akkor jöhet az esztétikai szempont: a fa vagy a fém ajtórács illeszkedik-e jobban a lakás stílusához, fehér vagy fekete színben

Ha szűkös a hely, akár az ajtórács nyitásához, akár amiatt, mert keskeny a lezárandó átjáró, ajtórács helyett válaszd a tartóoszlopába visszatekercselhető hálós védőkaput, vagy a nyitáskor harmónikaszerűen összehajtható Guard me védőkaput. Ezek nagyszülőkhöz is ideálisak, hiszen nincsenek útban akkor sem, amikor az unoka nem tartózkodik a házban és a védőkapu használaton kívül van. 

Roll up hálós védőkapu,     Caretero hálós védőkapu,       Guard me védőkapu

Háziállatok (elsősorban kutyák és macskák) elzárásához a fa és a hálós biztonsági kaput nem ajánljuk, mert hamar tönkre teszik.

Készítettünk egy táblázatot, remélve, hogy ezzel megkönnyítjük számodra a megfelelő ajtórács kiválasztását. Kattints a linkre és nézd meg az ajtórácsok összehasonlítását segítő táblázatot! A megrendelés előtt mindig olvasd el a webáruház termékoldalán szereplő információkat is és a videókat is nézd meg!

Segítség a megfelelő ajtórács kiválasztásához - KATT a linkre

Ajtórács a lépcső tetején- katt a linkre és olvasd el a Blogon!