A biztonságos autósülésekről

ADAC gyerekülés teszt 2014-es eredményei

2014.06.17 09:17

Az ADAC, a német autóklub a legnagyobb európai autós szervezet. Az első gyermek autósülés teszteléseket 2003-ban végezték el, és azóta minden évben tesztelik és minősítik a gyermek autósüléseket.

 

Nézd meg, hogy az idei évben mely autósüléseket tesztelték, és milyen eredménnyel!

Ezek a vizsgálatok sokkal jobban modellezik a valóságot, mert 50 %-kal nagyobb dinamikus terhelésnek kell megfelelnie a próbadaraboknak, mint az ECE R44/04-es előírás esetében. A frontális ütköztetést 64 km/h sebességgel hajtják végre és tesztelik az üléseket egy 50 km/h sebességgel bekövetkező oldalirányú ütközés esetére is.Egyértelműen az ADAC tesztjeinek köszönhető, hogy napjainkban a fejlesztés legfőbb iránya az ülések oldal- és fejvédelmének előtérbe kerülése, erre fektetik a legnagyobb hangsúlyt a gyártók. 

Jól szerepelni az ADAC tesztjén rangot jelent, amely kivívhatja a szakma és a fogyasztók elismerését is. A jó minősítésű autósülést vásárló szülő biztos lehet benne, hogy minőségi és biztonsági szempontból kiváló autósülésben utaztatja gyermekét. 

A teszt során négy szempontból vizsgálják az üléseket: biztonság, használhatóság, szennyezőanyag tartalom és komfort (kidolgozás, tisztítás).  

Az idei év tesztjén összesen 28 gyerekülés vizsgáltak, kategóriánként 16, 3, 5, és 2 - 2 darabot.

1 ülés kapott nagyon jó minősítést (Recaro PRIVIA isofix), 18 darab ülés jó minősítést és 5 darab megfelelő (közepes) minősítést. 3 darab ülést minősítettek elégségessé és 1 ülést elégtelenné.

 

 

A nagyobb képért KATT IDE!

 

ADAC teszt 2014

 

Még több információt az ADAC oldalán találsz!