Blog

Albérlet bababiztossá tétele
2020.09.30 14:38

 

Gyakran keresnek meg szülők azzal a kéréssel, hogy segítsek az albérletüket bababiztossá tenni. Mivel nem az ő tulajdonuk, ezért elvárás, hogy semmilyen termék ne hagyjon nyomot a lakásban és a lakás berendezési tárgyain. Tehát a fúrással rögzíthető ajtórácsok és fiókzárak szóba sem jöhetnek (kivéve, ha a bútor a miénk és nem pedig a főbérlőjé) 

Nekik segítségül minden kategóriából kigyűjtöttem az albérletbe javasolt bababiztonsági termékeket:

- ajtóbecsapódásgátlók: a mindenki által ismert ajtóbecsapódás-gátló és a kevésbé ismert ajtókitámasztó is alkalmas

                          

 

- ajtórácsok: csak az önfeszítős ajtórácsok jöhetnek szóba, azok közül is elsősorban a tartókupak nélküli Babydan Premier ajtórács. A többi önfeszítős ajtórács esetében a tartókupakokat a falra kell ragasztani öntapadós ragasztócsíkkal. Könnyú helyzetben van, aki korláttal határolt lépcső fel- vagy lejárót szeretne lezárni, mert oda nem csak a Babydan Premier ajtórács lesz a jó korlátadapterrel használva, hanem a Dreambaby ajtórácsok is hozzávaló korlát-adapterrel. 

 

- konnektorvédők: a "kiszedő kulccsal" vagy a villásdugóval kiszedhető konnektorvédők a javasoltak. Ezeket bárhova magunkkal vihetjük, nagyszülőkhöz, nyaraláshoz is.

 

- sarokvédők: ezekkel csak óvatosan, ha az asztal valamilyen speciális anyagból készült vagy speciális anyaggal van kezelve. Ugyanis a sarokvédők ragasztójának eltüntetéséhez nagy valószínűséggel valamilyen oldószerre lesz szükség, ami elképzelhető hogy a bútorlap felületét is oldja.

 

- szekrény- és fiókzárak: elsősorban a csúszózár a javasolt, bár ez kifejezetten csak a 2 ajtós szekrényekre jó. ESetleg még a belülre ragasztható szekrény- és fiókzár jöhet szóba, mert itt akkor sem lesz feltűnő a ragasztó, ha esetleg nem távolítható el nyom nélkül (eukaliptusz- vagy narancsolaj, esetleg ragasztó-oldószer segítségül hívható)

            

- konyhai védőeszközök: tűzhelygomb-zár, sütőzár, hűtőzár, mikrózár

      

-fürdőszobai védőeszközök: a csúszásgátló valamint a wc-zár gond nélkül használható, a wc-ről a zár ragasztója nyom nélkül eltávolítható (pl. acetonos körömlakk-lemosóval)