Információk

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajtórácsot?

 

A legfontosabb, hogy az ajtórács méretileg megfelelő legyen a lezárni kívánt nyílásba, átjáróba. Mérd meg az ajtónyílás vagy az átjáró szélességét alul és kb. 70 cm magasságban is. Az ajtórácsok szélessége alapján máris láthatod, hogy melyek azok a biztonsági rácsok, amelyek közül választhatsz. Ha meg van, hogy mely ajtórácsok maradtak bent a „körben”, akkor a következők átgondolása segíthetik a választást:  

 

Hova szeretnéd tenni az ajtórácsot? Lépcsőre -ha van rá kínálat- olyan ajtórácsot válassz, ami nem rendelkezik küszöbbel, így a megbotlás lehetősége a minimálisra csökkenthető. Egy lépcső tetején lévő küszöb rendkívül balesetveszélyes!

Lépcső tetejére az alábbi, küszöb nélküli ajtórácsokat ajánljuk: Babydan Flexi Fit FABabydan Flexi Fit Fém, 

 

Ha a szélesség alapján kizártunk néhány ajtórácsot, és azt is eldöntöttük, hogy küszöbbel rendelkezőre vagy küszöb nélkülire van szükségünk, akkor jöhet az esztétikai szempont: a fa vagy a fém ajtórács illeszkedik-e jobban a lakás stílusához, fehér vagy fekete színben

 

Háziállatok (elsősorban kutyák és macskák) elzárásához a fa és a hálós biztonsági kaput nem ajánljuk, mert hamar tönkre teszik.

 

 

Készítettünk egy táblázatot, remélve, hogy ezzel megkönnyítjük számodra a megfelelő ajtórács kiválasztását. Kattints a linkre és nézd meg az ajtórácsok összehasonlítását segítő táblázatot! A megrendelés előtt mindig olvasd el a webáruház termékoldalán szereplő információkat is!

 

Segítség a megfelelő ajtórács kiválasztásához - KATT a linkre